CASE & REFERENSER

Historien startade 2004 med arrangemanget Ungdomstorget i Växjö som samlade 200 unga engagera från hela landet. Sedan dess har arrangemang varit ett viktigt fokus för mig. Att lyfta fram andra idéer och koppla ihop människor är min främsta passion. Idag är jag bildproducent, ljudtekniker och producent för evenemang i olika storlekar.

Mellan 2013 och 2017 jobbade jag med Peace & Love Inspire, ett omfattande seminarieprogram i anslutning till Peace & Love-festivalen. 2017 producerade jag även Framtidsfestivalen på uppdrag av flera studieförbund i Malmö. 

Under de senaste åren har jag filmat och skött ljud på drygt 80 arrangemang, allt från frukostseminarier med 10 deltagare till konferenser med 1 500. Vid större evenemang jobbar jag med mitt nätverk för att få in all kompetens som behövs. Om ni bokar mig till arrangemanget får ni en engagerad producent som förstår de utmaningar som arrangörer har.

Genom utvecklade arbetsprocesser och gemensamma checklistor bidrar jag till minskad stress och ökad leveranssäkerhet. Jag jobbar i första hand i Öresundsregionen men kan resa för roliga uppdrag.

Jonas Eriksson

Inspire är Peace & Love-festivalens område för samhällsengagemang. Vi har mellan 2013 och 2017 producerat områdets innehåll med seminarier, mässområde för välgörenhetsorganisationer och marknadsförande aktiviteter året om. Festivalen som var Sveriges största fick möjligheten till en nystart med ett ökat fokus på det samhällsengagerade budskapet. 

Under de tre festivalen vi var med genomförande vi 90 programpunkter, hade över 10 000 besökare och samarbetade med flera av Sveriges främsta välgörenhetsorganisationer. 

En film som förklarar Action Square.

Framtidsfestivalen var ett fem dagar långt arrangemang för att hylla Malmös föreningsliv. Festivalen bjöd in föreningslivet att arrangera aktiviteter under samma flagg och hjälpte till med logistik och marknadsföring. Som projektledare samordnade jag tekniken på 11 platser och programsättningen med 109 aktiviteter.

Jag samarbetare med en arbetsgrupp från arrangörerna, studieförbund och föreningar, för att skapa en process kring logistiken och bidra till ett bra flöde i det komplexa arrangemanget.

Inför valåret 2014 jobbade jag tillsammans med Falu Kommun för att ta fram en dagstidning i samband med deras arrangemang Demokrativeckan. Fem nummer kom ut under fem dagar och tycktes på morgonen för distribution när arrangemanget öppnade.

Jag har fått uppdraget att direktsända stora scenen från Mänskliga Rättighetsdagarna sedan 2016, ett arrangemang med 2 500 deltagare från hela landet. Direktsändningen når ut till tusentals människor under de tre dagarna och ännu fler i efterhand.

Biodlarnas riksförbund har bokat in mig både för att hålla utbildningar i liveproduktion och genomföra direktsändningar från flera av deras utbildningar.

TEDx i Malmö och Lund har bokat in oss för att producera direktsändningen och inspelningen av deras evenemang. Fyra kameror plockar in alla delar av presentationerna med hög kvalité .

Det är alltid högt bokningstryck under Almedalsveckan, förra året filmade jag bland annat för Stockholm Stad, Social Venture Network, Forum och Studieförbundet Vuxenskolan. Stora deras av arbetet inför och under Almedalsveckan samordnas genom www.almedalenav.se.